Team munka határok nélkül

Dósa Ildikó (2016) Team munka határok nélkül. In: Módszertani kísérletek a nyelvoktatásban - motiváció és eredményesség. Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, pp. 45-57. ISBN 978-615-5607-22-6

[img]
Preview
Text
Dosa.pdf - Published Version

Download (401kB) | Preview
[img] Text
Nyilatkozat_Dósa Ildikó.pdf - Submitted Version
Restricted to Repository staff only

Download (520kB)

Abstract

Közkedvelt téma az utóbbi néhány évben az új generációk megjelenése az oktatásban. Arról is egyre több szó esik, hogy az oktatásunkat sürgősen meg kell reformálnunk a munkaadók, a globális kihívások és az új generációs hallgatók igényeinek megfelelően. Az Interkulturális kommunikáció című tantárgy oktatásában folyó folyamatos innováció is ezeknek az elvárásoknak a terméke. A tantárgy oktatásának évek óta tartó megújítása, átalakítása is azt a célt szolgálja, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk átadni a szükséges ismereteket, illetve olyan élethosszig tartó tanulási folyamatot indítsunk el, amelynek a segítségével a diákok életük és munkájuk során sikeresen meg tudják állni a helyüket a nemzetközi munkaerő-piacon. Jelen tanulmány a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Pénzügyi-Számviteli Karán folyó nemzetközi online kooperációs projektet mutatja be: az előzményeket, a módszereket, a nehézségeket és az eredményeket.

Abstract

The emergence of new generations has been a popular issue in education over the past few years. There is also increasingly more talk about the urgency of reforming our education in accordance with the demands of employers, global challenges and the needs of new generation students. The on-going innovation taking place in the teaching of the subject ‘Intercultural Communication’ may be seen as a response to such expectations. The continuous modernisation and modification over a number of years have been meant to enable us to transmit relevant knowledge in the most efficient manner possible, as well as to launch a lifelong learning process that will help students thrive as private individuals and professionals in the international labour market. The present study presents the international online cooperation project running at the College of Finance and Accountancy of Budapest Business School, highlighting the history of the programme, the methods used, the difficulties and the accomplishments.

Tudományterület / tudományág

bölcsészettudományok > neveléstudományok

Faculty

Pénzügyi és Számviteli Kar

Department

Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék

Institution

Budapesti Gazdasági Főiskola

Item Type: Book Section
Uncontrolled Keywords: Team munka, Oktatás, Készségfejlesztés, Interkultúrális kommunikáció
Depositing User: Kovács Zsolt
Identification Number: 3141409
Date Deposited: 2017. Feb. 23. 14:30
Last Modified: 2017. Feb. 23. 14:30
URI: http://publikaciotar.repozitorium.uni-bge.hu/id/eprint/807

Actions (login required)

View Item View Item