Csapatépítés a konyhában

Somogyi Kitti (2018) Csapatépítés a konyhában. Prosperitas, 5 (1). pp. 167-175. ISSN 2064-759X

[thumbnail of Prosperitas-Junior-2018-1.-szam-Somogyi-Kitti.pdf]
Előnézet
Szöveg
Prosperitas-Junior-2018-1.-szam-Somogyi-Kitti.pdf - Megjelent verzió

Download (100kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Napjaink rohanó világában több időt töltünk a munkahelyünkön, mint otthon, a családunk körében. Hetente általában 40–60 órát töltünk munkával, így fontos a munkatársak közötti jó viszony, hogy gördülékenyen tudjanak együtt dolgozni. Kutatásom során választ szerettem volna kapni arra, hogy mennyire elterjedtek ma a csapatépítő tréningek hazánkban, illetve arra, milyen feltételek mellett lehetne a főzést beleilleszteni egy csapatépítő tréningbe – ennek érdekében három hipotézist fogalmaztam meg. Kérdőíves kutatásom révén bizonyítást nyert, hogy a közös étkezés igen fontos alapját képezi egy csapatépítő tréningnek, és az is, hogy válaszadóim közel kétharmada szívesen kipróbálná a főzéssel fuzionált csapatépítő tréninget. Összességében elmondható, hogy lenne kereslet a fúziós csapatépítésre, amennyiben sikerül összhangot teremteni a feladatok és a főzés között, illetve, ha az megfelelően igazítható a vállalkozáshoz, személyre szabható, és minden résztvevő képes azonosulni a feladattal.

Abstract

In our rushy days it’s not rare that we spend more time in our workplace than in our homes, with our families. We spend 40-60 hours per week in our job, that is why it is important to have good relationship with coworkers. This team spirit given, they can work smoothly together. In my research I tried to find out how wide-spread team-buildings are in Hungary and what are the main conditions of creating a fusion of cooking and team-building. To meet my goals, I formulated three hypotheses. In my survey I found that the meal spent together is a key success factor for a team outing, also that two third of the respondents would like to try the fusion of cooking and training. As a summary, I can state there is a demand for the fusion of the training and cooking provided a balance can be struck between the tasks and cooking activities and if it can be customized for each company.

Tudományterület / tudományág

társadalomtudományok > szociológiai tudományok

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Mű típusa: Cikk
Szerző publikációban használt neve:
Publikációban használt név ORCIDMTMT szerző azonosító
Somogyi Kitti
Kulcsszavak: csapatépítés, tréning, főzés, tréner, konyha, kikapcsolódás, teambuilding, training, cooking, trainer, kitchen, relaxing
Felhasználó: Eszenyi-Bakos Kinga
A mű MTMT azonosítója: 33700003
Rekord készítés dátuma: 2021. Jún. 02. 13:48
Utolsó módosítás: 2023. Már. 14. 15:02
URI: https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1502

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet